Didgerinews
No.4 ; Jaargang 8 ; Updated: 31 December 2009

Van de Webmaster

31 December 2009
Wat gaat het jaar toch snel voorbij. Nog een paar uurtjes en het is alweer 2010! Benieuwd wat het nieuwe jaar gaat brengen. Als het goed in ieder geval een nieuwe CD van mijn band. In januari gaan we de studio in om de eerste nummers van onze 4e CD op te nemen! En er komen weer een paar fraaie nummers bij met didge. En verder laat ik me verrassen wat het nieuwe jaar gaat brengen.

Ik wil jullie vanuit hier het allerbeste wensen voor 2010!


Australian Treasures gaat verder als WebWinkel vanuit Hoorn

31 December 2009

Ongeveer een jaar na het overlijden van Ben van Rijswijk is zijn winkel overgenomen door Niels en Roos de Lang. De winkel in Vlissingen was moeilijk voort te zetten zonder de bezielende inzet van Ben, maar Niels en Roos de Langvan het Didgeridoo Centrum heeft het stokje nu overgenomen. Het betekent wel dat de winkel niet langer in Vlissingen zit, maar naar een andere stad aan het water is verhuisd. De winkel is van de Westerschelde naar het IJsselmeer verhuisd en is nu in Hoorn gevestigd. Er wordt op dit moment druk gewerkt aan het opzetten van de webwinkel.


Australian Fair 2010

31 December 2009

Van de site van AustraliaFair:

Na de succesvolle Australia Fair in maart 2009 besloot de Stichting Australia Fair om voorlopig geen nieuwe Australia Fair te plannen. Die beslissing werd genomen om verschillende redenen: - Om aantrekkelijk te blijven voor een groot deel van onze vaste bezoekers, is het noodzakelijk om met een nieuwe invulling te komen, gebaseerd op het oorspronkelijke concept. Onze wens was om bezoekers meer activiteiten aan te bieden, met name outdoor. - Daarmee samenhangend is een geschikte lokatie nodig. Gezien de hoge kosten die lokaties in Utrecht met zich meebrengen, de dure parkeervoorzieningen en de beperkte outdoormogelijkheden, is besloten om ook naar andere lokaties buiten Utrecht te zoeken. Uiteraard moeten die goed bereikbaar zijn, zowel met eigen als met openbaar vervoer. - Tenslotte kregen we als vrijwilligersorganisatie steeds meer te maken met een gebrek aan vrijwilligers. Onze vaste ploeg, waar we al jaren op kunnen vertrouwen, kan de groei van de Australia Fair niet opvangen. Ook een verspreiding van activiteiten over een lokatie vraagt meer vrijwilligers.

De oplossing kwam van Helicon Eco & Wildlife opleidingen in Velp (bij Arnhem), tevens standhouder op de laatste Australia Fair. Zij waren zo enthousiast over het concept van de Australia Fair dat zij hun school en alle bijbehorende faciliteiten aanboden aan de Stichting Australia Fair voor de volgende Australia Fair en naar verwachting alle toekomstige activiteiten. Een lokatie die perfect aansluit aan onze wensen en waar we kunnen groeien: een prachtig gebouw, een eigen parkeerterrein met gratis parkeervoorzieningen, vele faciliteiten, een groot outdoorterrein met bosgebied en botanische tuin, gelegen aan het randje van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Een theaterzaal met alle faciliteiten. Een eigen, uitgebreide catering. Op loopafstand van het station en een prima busverbinding. En niet te vergeten: een groot aantal enthousiaste studenten voor wie de organisatie en ondersteuning van de Australia Fair onderdeel zal worden van hun studie.

Outback Visions staat, zoals de titel al doet vermoeden, in het teken van het leven van mens en dier in de outback van Australië en Nieuw-Zeeland. Denk daarbij aan paardrijden, 4WD, abseilen, een golfclinic, een GPS-speurtocht, lasso werpen, kameelrijden, schapen drijven, dot-painting, bushfood, een survivalparcours, didgeridoo maken en boemerang werpen. Met een echte outback pub en een uitgebreide barbecue. Met dieren en deskundigen die daar over kunnen vertellen. De datum van 26 juni biedt daarnaast grotere kansen op mooi weer.

Op welke manier het programma ingevuld gaat worden, zal in de komende maanden duidelijk worden. Binnenkort zal de eerste nieuwsbrief verschijnen en zullen standhouders die passen binnen het thema, worden benaderd. Ook hen vragen we na te denken over een actieve invulling van hun eigen programma.

Voor nu: noteer zaterdag 26 juni vast in je agenda!

 

 

31 December 2009

Het Belgische discussie forum DidgeClub is verhuisd naar een nieuw adres: http://didgeridoo.bbforum.be/ en heeft een nieuwe naam gekregen: Didgeridoo BeNeLux.
De vorige beheerder had er helaas geen tijd meer voor, en het domein didgeclub is helaas komen te vervallen, maar Bart de Pever heeft een prima nieuw forum opgezet.

Succes met het nieuwe forum!


Eerder nieuws:

DidgeriNews Nr. 1: Australian Treasures - Australia Fair - Lezing Ad Borsboom - Buitenlandse festival - Inhoudsopgave 2008 ; Januari 2009
DidgeriNews Nr 2.: Djalu naar Europa - Gallery for Fine Aboriginal Art - Buitenlanse festivals - Didges en datjes ; Juni 2009
DidgeriNews Nr.3 : Verslag workshop Jeremy Cloake - Geoffrey Gurrumul Yunupingu - Jerry de Jonge overleden - Didges en Datjes ; Oktober 2009

 

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geïnformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.