Go Back

Dat ben ik dus..


e-Mail

Mijn privé email adres: RolandMathijssen@YaHoo.com
Meer info over mij op: http://Welcome.to/MuppetLabs
Geen email? Bel / fax naar: (NL) 084 - 8 321 235
(lukt faxen niet? 
voeg dan ,,0 toe)
 

 
 
That's me

Hallo,

Welkom op dit Didge Web. DidgeWeb is een Nederlandse internet site over de Didgeridoo. Deze site begon toen ik iets wilde schrijven over mijn hobby. Een poosje later miste ik bijna twee heel interessante Didge Dingetjes. De een was een workshop van Mark Atkins en de ander was een optreden van ARC Dreaming & Nunukul Kanjeil.

Op dat moment merkte ik dat er op het Internet nog geen Didgeridoo Agenda was. Dit was ergens in Oktober 1999. Ik zette dus een eenvoudige agenda op het net, vroeg bezoekers om agenda items in te sturen en zocht zelf ook het internet af naar DidgeriDingetjes. De agenda groeide en men kon zich aanmelden voor de Agenda Mailing List. Mijn site, Listen.to/My.Didge, werd bekend in Nederland.

Ergens in April 2000 belde Jan Terpstra me en vertelde me dat David Blanasi naar Nederland zou komen. Ongeveer op hetzelfde moment had ik ook mijn eigen domein op het internet aangevraagd. Jan vroeg me om het bezoek van David Blanasi in ieder geval in de agenda te vermelden. Ik maakte ook een wat uitgebreidere pagina en zorgde ervoor dat mensen plaatsen konden reserveren voor het concert en de workshop. Nu ik mijn eigen domein had kon ik ook scripts schrijven die de reserveringen makkelijker konden verwerken.

Hierdoor raakte ik bekend met PERL Scripts en ik kon mijn gastenboek naar mijn eigen site verhuizen. Niet lang daarna heb ik een WebBoard script aangepast om het Didgecussie Board op te zetten.

In de loop van de tijd is een aantal andere interactieve delen aan de site toegevoegd, zoals het smoelenboek en het prikbord. Deze onderdelen kunnen geheel zelfstandig werken en de bezoekers kunnen alle handelingen verrichten zonder mijn tussenkomst.
Dat is zo'n beetje hoe deze site is ontstaan en de site groeit nog steeds. Het is nog steeds een volledig niet-commerciële site zonder reclame op de site en zonder pop-ups en pop-unders en wat dies meer zij en ik hoop dat ik dat zo kan houden.

Veel plezier op deze site!