Didgerinews
No.2 ; Jaargang 4 ; Updated: 18 Mei 2005

Van de Webmaster

16 Mei 2005
't Is druk ten huize van de webmaster en het was rustig in didgeridoo land :-)  Daarom heeft het even geduurd voor er een nieuwe didgerinews op je mat ligt. Maar nu is er weer genoeg leesvoer!

En je zult het altijd zien: staat DidgeriNews net online, komt er nieuws bij :-) De programmering op het festival Ruigoord begint bekend te worden!

Veel leesplezier!


Richard Walley in Vlissingen

16 Mei 2005
12 Juni komt Richard Walley naar Nederland voor een optreden in Vlissingen.

Eerst zal hij van 10:30 tot 12:30 een workshop geven. Vervolgens is er een demonstratie op Cajon door Terence Samson, waarna rond 14:00u het optredenv an Richard Walley zal beginnen.

Ben van Rijswijk van Australian Treasures organiseert het geheel en heeft een tweetal posters van dit optreden die je hieronder kunt downloaden.
 
 


¿Lies Hablar Espanol? 

15 Mei 2005
Lies
Het blijkt dat we binnenkort Lies Beijerinck een hele poos moeten missen in Nederland. Ze vertrekt ergens na de zomervakantie voor een jaar of twee naar Spanje. Nou gaat ze ons niet twee jaar aan één stuk de rug toekeren, ze komt zo af en toe weer eens terug. Maar ze gaat wel een heel avontuur aan. Lees hieronder wat ze er zelf over zegt:

"In Spanje wil ik dus een didgeridoo school opzetten samen met Victor en Nito, twee leuke spanjaarden die zwaar gefrustreerd zijn omdat ze daar geen les kunnen krijgen. De goede spelers daar geven alleen beginners les en willen verder de technieken e.d. die zij kennen niet doorgeven. Hierom zijn ze een aantal malen naar Nederland gekomen om les te nemen, en hebben ze mij gevraagd om de school te beginnen. Zij menen dat er 
meer gefrustreerde didgeridoo spelers zijn.

Mijn idee is om 10 wekelijkse lessen te geven op drie niveaus. Verder drie maandelijks goede didge artiesten (zoals Michael Jackson, Si, Ansgar Stein, Steven Kent) uit te nodigen om een workshop of twee, drie te geven.
Verder wil ik een didgeridoo jamsessie organiseren en een club benaderen om een Amsterdam avond eens per maand te organiseren. Hiervoor wil ik dan Nederlandse DJ's en muzikanten uitnodigen en dan met live didgeridoo. 
Zo wil ik dan het animo voor didge verhogen. Verder zal ik de eerste maanden ook op straat spelen, denk ik, om zo reclame te maken.

Nito en Victor zijn op dit moment aan het zoeken naar geschikte locaties, dit zal ergens tussen Barcelona en Girona zijn (een uurtje ten noorden van Barcelona).

Ik zal alles in Nederland aan houden (behalve werk in de winkel en mijn wekelijkse lessen in Den Helder en Amsterdam, die zullen waarschijnlijk over worden genomen door Michiel), dus zal ik veel pendelen tussen Spanje en Nederland, maar het meest van de tijd in Spanje zitten.

Nou dat is mijn Spanje verhaal!!!"

Lies: Heel veel succes, en hou ons zo af en toe op de hoogte uit het zonnige zuiden! 


Didgeridoo Festival Ruigoord 

21 Mei 2005
Vandaag viel het voorlopige programma van Ruigoord in mijn mailbox. Hieronder staat de line-up. Wie wanneer wat doet weet ik nog niet, maar zodra dat bekend is komt het ook weer op didgeweb.
 

CORROBOREE I - A Magical Weekend in Ruigoord -

ism Gallery Boomerang Aussie Hospitality
 
Met optredens van o.a.: 
Jeremy de Vitt (Aus.),
Gavin Ware (Aus.),
Rasta Robert & Friends (NL), 
Anu & the Didgegang (NL), 
Umkulu (FR.), 
Roots Caravan (PT), 
Michael Jackson (Aus.),
Omnia (NL).
 
 

en verder
 

Aboriginal Arts exhibition, 
workshops, 
aboriginal dance, 
boomerang throwing, 
storytelling, 
didgeplaying, 
BarBQ,
Australian beer, 
Kids Activities.

Gavin Ware Omnia
   
Anu 
Umkulu

Didges en Datjes

21 Mei 2005

Clemens


Kon ik de vorige keer melden dat Clemens van Brunschot voor Didjshop in Australie een stuk had geschreven over didgeridoo en meditatie, nu kan ik melden dat hij ook een eigen site heeft over didgeridoo en meditatie: http://www.clemensweb.nl/didj.html
 



 

Festivals

Er staan volgens deels bevestigde en deels onbevestigde berichten twee didgeridoo festivals aan te komen over een kleine anderhalve maand. Zo kondigt Ruigoord aan dat het weekend van 25 en 25 juni daar een didgeridoo festival zal zijn. Op het moment dat dit bericht geschreven werd was een programma nog niet bekend, echter twee dagen na dit schrijven viel het voorlopige programma (op 18 Mei) in mijn mailbox (zie hierboven).
Het programma blijkt echter nog niet helemaal stabiel, want Michael Jackson schijnt toch weer niet te komen.
In de spreekwoordelijke wandelgangen heb ik ook al wat andere Nederlandse namen gehoord van spelers. De site van Ruigoord weet op dit moment (21 Mei) nog niets meer te melden. We wachten af.

Verder is er een gerucht dat een week later (2 en/of 3 juli) er nog een ander didgeridoo festival zal zijn, waar al een paar buitenlandse namen omheen gonzen. Hier is echter nog minder van bekend: de datum is een gerucht en de plaats is nog volstrekt onbekend. Ook hier is het afwachten geblazen.

Wel bekend is dat op drie verschillende grote festivals, namelijk 11 juni in Zevenaar, 12 juni in Schijndel en 2 juli in Vorselaar, Inner Strength (world-folk met jullie webmaster op didge) zal spelen. Op dit moment is de band bezig met CD opnames en afgelopen weekend zijn de eerste vijf nummers ingespeeld. Over een kleine maand zullen de volgende vijf nummers ingespeeld worden. Het zal geen CD worden met op elke track een didge, maar op 6 van de 10 tracks zal ie in een of andere vorm te horen zijn. Wordt vervolgd!


Eerder nieuws:

DidgeriNews Nr. 1: Geen Sfinks Workshops - Wintertoer Charlie - Didges en Datjes - Inhoudsopgave 2004

Deze nieuws pagina bestaat vanaf Januari 2002. Als er nieuwtjes zijn uit Didgeridoo land komen die op deze pagina te staan. De DidgeriNews pagina zal onregelmatig ververst worden. Als er een nieuwe versie is zal dit op de startpagina van DidgeWeb staan en het zal in de agenda mailtjes genoemd worden. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de agenda mailtjes, kun je dat doen via deze link.

Als je didge nieuwtjes hebt kun je het natuurlijk altijd naar me emailen. Er is geen garantie dat je berichtje geplaatst wordt en het kan zijn dat ik het berichtje hier en daar wat aanpas (bij grote wijzigingen word je eerst geinformeerd ).

Verder ben ik (omdat berichten door derden aageleverd kunnen worden) als webmaster niet aansprakelijk voor de correctheid van de inhoud van berichtjes, hoewel ik natuurlijk wel steeds probeer zo zorgvuldig mogelijk te zijn.