Back(to my didge page)
Didge Jam. Tenminste houdbaar tot 's avonds heel laat.

Didgeridoo Jams
in
Nederland en Vlaanderen

 

Door heel Nederland en Vlaanderen komen didgeridoo spelers bij elkaar om gezellig muziek te maken.

In dit gedeelte van het fotoboek staan impressies van verschillende DidgeJams door heel Nederland.


De Badcuyp, Amsterdam In de Badcuyp in Amsterdam komen didge spelers samen in een soort muziek-/eetcafé. Op een klein podium met PA (microfoons, versterker) spelen vaak 2 of 3 mensen didge of percussie. Naast de didge spelers zijn er ook klanten van de Badcuyp als toeschouwers / luisteraars aanwezig.
In principe iedere 2e donderdag van de maand van ca. 22:00u tot 00:30u
Doorspalace, Amsterdam The Doorspalace is een café / coffeeshop in Amsterdam. Net als in de Badcuyp is er een klein podium met PA, wordt er vaak door 2 / 3 mensen muziek gemaakt en zijn er naast didgespelers ook "gewone" bezoekers.
In principe iedere laatste zondag van de maand van ca. 15:00u tot 22:00u
Bluescafe, Apeldoorn De sessions worden gehouden in het blues cafe in het centrum van Apeldoorn (ongeveer 10 minuten lopen van het station). Het podium van het Blues cafe is vrij ruim van opzet en er verzamelen zich een keur aan westerse en niet westerese instrumentalisten en vocalisten, met een redelijk strek accent op didge en west afrikaans percussie. Maar ook gitaristen acordeonisten en 'groovebox jongens' komen met enige regelmaat, met als doel het mixen van verschillende stijlen muziek (alles mag van Frans Bauer tot hardcore Afgaanse folk...).
Een goede kans om te leren samen spelen met andere instrumenten. Tot slot komen er ook 'gewone klanten' van het blues cafe maar dit zijn dan meestal de gitaristen en de drummers....
Iedere derde donderdag van de maand, vanaf ca. 21:00u
Cornelistrooststraat, Leeuwarden Geleid door Bas Rijkesen.
In principe iedere vierde zondag van de maand van ca. 15:00u tot 18:00u
De BoschHoeve, Nuenen In een bij-gebouwtje / feestzaaltje bij Partycentrum de BoschHoeve, aan de rand van Nuenen werd zonder versterking, zonder publiek in een informele sfeer gespeeld. Ook gelegenheid om elkaar vragen te stellen, ritmes te oefenen, ervaringen uit te wisselen.
Was iedere 2e woensdag van de maand van ca. 20:00u tot 22:00u
Aquamarijn, Eindhoven In een van de zalen van Aquamarijn wordt zonder versterking, in principe zonder publiek (maar soms komen er mensen gewoon lekker luisteren) in een informele sfeer gespeeld. Ian Hakker begeleidt het geheel een beetje (ook omdat de Jams vaak de weken na afloop van de cursussen bij Aquamarijn zijn). Ook gelegenheid om elkaar vragen te stellen, ritmes te oefenen, ervaringen uit te wisselen. Soms worden er video's gedraaid over didge.
De Jams zijn meestal 2 x per jaar in clusters van 2 of 3 jams van ca. 19:30u tot 22:30u
Australian House, Brugge De didge-jams vinden op zaterdagnamiddagen plaats (voorlopig nog onregelmatig, ca. 4 x per jaar) in de didgeridoo-winkel te Brugge, zo'n tien minuutjes van het station en nog geen 5 minuten van het centrum te Brugge.
Het spelen gebeurt achteraan in de winkel, zonder versterking en het publiek dat de winkel bezoekt kan gewoon komen luisteren. Je kan er vragen stellen, ritmes oefenen, samen of solo spelen, alles kan..
Jouw Didge Jam? Heb je ook een didgejam, of informatie over een didge jam, en wil je die info en/of foto's hier ook plaatsen, neem dan contact op met de webmaster.

Last update: 28 Juli 2002