D.V. (Didge Vitae)

Op donderdag 18 september 1997 heb ik voor het eerst een didgeridoo bespeeld, op een cursus van Ian Hakker bij Aquamarijn. Sindsdien heb ik de didge (figuurlijk) niet meer los kunnen laten. Sinds eind 1999 speel ik didge bij Inner Strength, een Folk-achtige Rock band (met o.a. gitaar, (dwars-)fluit, viool, drum). 

Ik heb didge les gehad van Ian Hakker en van Jan Terpstra. Daarnaast heb ik de nodige workshops gevolgd, onder andere op de diverse Sfinks workshops, maar ook losse workshops van Gary Thomas, Alan Dargin, Charlie McMahon, Mark Atkins, Janawirri Yiparrka, David Blanasi & White Cockatoo, Steve Goldsmith, Michael Jackson, Mike Edwards en Djalu Gurruwiwi en zijn zoon Larry.

Tijdens Sfinks 2000 heb ik met 5 andere cursisten bij Charlie op het hoofdpodium een nummer mogen blazen en in 2002 met Michael Jackson in Sfinks café Annika mogen spelen.

Verder heb ik o.a. didge mogen spelen op een aantal trommel/djembe zondagen in Valkenswaard (de Berkenakker), tijdens de dag van de primitieve muziek in het prehistorisch dorp in Eindhoven (1999, 2000, 2001) en tijdens een aantal tipi/zweethut weekenden van Do Lemette, ook in de Berkenakker.

 
 
Sfinks Café, met Michael Jackson
Sfinks Café 2002, met Michael Jackson.
Jumping Kangaroo
Bloodwood Didge Lange tijd was mijn favoriete didge (de onderkant van de didge kun je hiernaast zien) een onbeschilderde, transparant geverniste bloodwood didge. Zijn toonhoogte is Cis (C#) en zijn trompet toon Gis (G#). Aan het uiteinde heeft hij twee gaten (maar niet met elkaar verbonden). Eén gat laat mooi zien hoe de termieten een Eucalyptus boom uithollen.
6 Januari 2000 heb ik een zeer mooie en perfect spelende didge (ook een Cis) gekocht die door Mark Atkins himself is beschilderd. Die didge zie je hieronder.

Daarnaast heb ik nog een kortere, beschilderde didge (zie de foto's op de agenda pagina), een iets langere (C) beschilderde didge (nog geen foto) en een mooi spelende blanke F didge, die door Mark Atkins is bespeeld tijdens de heropening van Aboriginal Art and Instruments (maar dat hoorde ik pas later).

Met mijn band speel ik op de didjeribone vanwege zijn lichte gewicht en zijn makkelijk te veranderen toon.

Mark Atkins Didge